top of page
Offices

Project year:2019

Project location: Sofia, Bulgaria  

The site is situated in a prime urban area, surrounded by a mix of commercial and residential spaces. The design aims to create a harmonious blend of modern architecture with Japanese design principles, incorporating elements of transparency, simplicity, and nature.

- The exterior of the building showcases a predominantly glass facade, promoting transparency and a connection with the surrounding environment.

   - Tinted glass panels are strategically used to control sunlight, ensuring a comfortable interior while maintaining a sleek appearance.

   - Each floor boasts an open floor plan, fostering collaboration and a sense of spaciousness.

   - Minimalistic partitions and low-height workstations contribute to an uncluttered, clean aesthetic, reflecting the Japanese design philosophy of simplicity.

   - The interior design embraces minimalism, featuring clean lines, neutral color palettes, and unobtrusive furnishings.

   - Elements of traditional Japanese design, such as shoji screens or sliding doors, are incorporated tastefully to add cultural richness without compromising the minimalist approach.

   - Vertical gardens and green walls are integrated into the building's architecture, providing a touch of nature indoors.

   - Dedicated relaxation zones are scattered throughout the building, offering employees spaces to unwind, meditate, or engage in informal meetings.

   - The floor plan is designed to be flexible and adaptable, allowing for easy reconfiguration of workspace based on the evolving needs of the occupants.

   - Modular furniture and sliding partitions provide versatility, accommodating both individual and collaborative workstyles.

The 4-story office building represents a fusion of modern functionality with the timeless elegance of Japanese design. Its glass facade, open floor plan, minimalistic aesthetic, and incorporation of green and relaxation areas create a workspace that is not only visually stunning but also promotes employee well-being and collaboration. The project seamlessly integrates into its urban surroundings while offering a unique and culturally rich environment for its occupants.

© 2018 M1K3 PROJECT

bottom of page