top of page
Camping

Project year:2022

Project location: Sliven, Bulgaria  

Видео от монтажа на масата:

Видео от монтажа на масата:

Клиентът

Домейн Бойар ни потърсиха за да направим малка дегустационна зона в двора на съществуващата им винарна в гр. Сливен. Основен елемент на фокус бяха внификаторите на първа линия, видими от главния път, изрисувани с графити от Насимо.

Заданието

Поляната пред винификаторите, до магазина с дотъп за външни клиенти, които могат да си пазаруват от продукцията на винарната, беше неизползваема. Клиентите пожелаха да я облагородим с цел използване за събития на открито и да разположим дегустационна от морски контейнери.

Къде започнахме

Съобразихме се със съществуващата алейна мрежа и потърсихме най-добрите гледни точки към изрисуваните винификатори.

Избрахме местата на контейнерите и проектирахме средата около тях, така че да я вържем максимално естествено към завареното положение.

Какво направихме

Проектирахме алеите към дегустационната със зона пред контейнерите

За екстериора измислихме паркови осветителни тела от металните обръчи на бъчвите.

За интериора на дегустационната проектирахме мебел, която да отговаря на изискванията за специфичния начин за ползване на помещението- маса за дегустация от терацо бетон с улей с течаща вода.

Дизайнахме винотека от арматура в индустралния стил на контейнерите, която заварихме за стените й.

Цялото обзавеждане е по наш дизайн и проект.

Как се ползва

Желанието на клиента да изпълни дегустационната от контейнери не беше съобразено с климатичните условията в Сливен- силният вятър и ослънчаването не създават добри условия за съхранение на вината и експлоатация на пространството, затова предложихме на клиента решение на тези проеблеми – слънцезащита от строително скеле.

Освен необходимата сянка, системата позволява оформяне на външно пространство пред дегустационната за провеждане на събития, както и възможност да се ползва като изгледна площадка към графитите.

© 2018 M1K3 PROJECT

bottom of page